• Céline

Bruschetta met guacamole en scampi

Een tophapje van formaat, deze avocado-scampi mix.


Ingrediënten voor 2 personen


  • Stokbrood, welk je het liefste hebt

  • 6 scampi’s

  • 1 ui

  • peper, zout, olijfolie, paprikapoeder, gedroogde peterselie

  • Voor de ingrediënten van de guacamole kijk naar ons basisrecept


Bereiding


  1. Laat de scampi’s ontdooien. Als ze ontdooid zijn, maak je een marinade. Doe de scampi’s in een kommetje en doe er olijfolie, peper en zout, een fijngesneden teentje look, paprikapoeder en de droge peterselie (gewoon peterselie uit een potje dus) bij. Je mag goed wat kruiden gebruiken. Laat de scampi’s een half uurtje trekken in de marinade.

  2. Begin vervolgens aan de guacamole. Voor de bereiding kijk naar ons basisrecept.

  3. Snijd vervolgens zes schijfjes van het stokbrood af en zet deze 5 min in de oven op 180°C, zodat ze krokant kunnen worden. Versnipper de ui en bak ze samen met de scampi’s in de pan, zo bakken ze mee in de marinade. Bak de scampi’s een paar minuten aan de ene kant en een paar minuten aan de andere. Je legt ze op 1 kant en wacht totdat ze tot het midden wit zijn geworden, dan draai je ze om en doe je hetzelfde. Van zodra de scampi volledig wit is, is hij gaar.

  4. Haal de broodjes uit te oven en smeer er een goede laag guacamole op, doe op elk broodje een theelepel gebakken ajuin en leg er de scampi op. Werk af met een draai van de pepermolen en het hapje is klaar. Zéér lekker!


Tip: geen scampi-fan? Het hapje is ook lekker met kerstomaatjes ipv de scampi.