• Céline

Frisse Gin Tonic cheesecake

Het beste van twee werelden komt samen in deze hemelse Gin Tonic cheesecake. We houden van Gin Tonics, we houden van cheesecake, dus waarom voegen we deze niet gewoon samen? Juist! En ja, we doen er echte Gin in, enjoy!




Ingrediënten voor 4 personen


  • 2 citroenen (geraspte schil)

  • takje citroentijm (enkele)

  • 1 limoen (geraspte schil)

  • citroenschijfje (enkele)

  • 3 citroenen (het sap)

  • 2 limoenen (sap)

  • 80 gram boter (gesmolten)

  • 250 gram zandkoekjes

  • 500 gram mascarpone

  • 180 gram fijne suiker

  • 550 gram roomkaas

  • 6 gelatineblaadjes

  • 300 milliliter tonic

  • 4 eetlepels gin


Bereiding


  1. Bekleed een springvorm van ongeveer 24 centimeter diameter met bakpapier. Doe de koekjes met de boter in een blender en mix fijn. Schep alles in de springvorm en verdeel over de bodem. Druk de kruimels goed aan met de achterkant van een lepel. Zet koel.

  2. Roer de roomkaas met de mascarpone, 80 gram van de suiker, citroenrasp, limoenrasp, het sap van 2 citroenen en het sap van een 1 limoen los. Schep in de springvorm en zet in de koelkast.

  3. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm de tonic met de resterende citroen- en limoensap, de resterende suiker en gin op een zacht vuur. Roer tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze al roerend bij het gin-tonicmengsel. Laat wat afkoelen.

  4. Giet het mengsel over de cheesecake. Laat de taart minstens vier uur opstijven in de koelkast. Werk de cheesecake af met wat schijfjes citroen en limoen en citroentijm. Tip: Lekker met een extra citroenmarmelade-laagje.

Food and Passion BVBA 

Uilenstraat 181 a

9100 Sint-Niklaas

Tel. Carla: 0492 60 01 26

Tel. Luc: 0496 55 88 66

info@foodandpassion.be

BE 0811.643.045

Privacy

Algemene voorwaarden

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon