• Céline

Gelakte aubergine

Recept van Seppe Nobels


Bakken, roosteren, stoven, vullen, frituren… Met haar zacht witte vruchtvlees dat een beetje sponsachtig is, is de aubergine met weinig andere groenten te vergelijken, behalve misschien met courgette.

De smaak van het vruchtvlees is neutraal, waardoor het best een oppepper kan gebruiken in de vorm van knoflook, citroen en flink wat peper en zout. Maar maak je de groente klaar met schil en al, dan merk je dat daar ook best véél smaak in zit.

Ingrediënten voor 4 personen (voorgerecht)


  • 3 aubergines

  • 7 eetlepels knoflookolie

  • 4 eetlepels hoisinsaus

  • 4 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel stadshoning

  • 2 eetlepels sesamzaadjes

  • fleur de sel

  • peper uit de molen

  • rozemarijn

  • tijm

  • bonenkruid

  • de zeste van 1 limoen

  • de zeste van 1 citroen


Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Prik de aubergines in met een groot keukenvork. Besprenkel ze met 3 eetlepels knoflookolie. Laat 30 minuten garen in de voorverwarmde oven.

  3. Snijd de aubergines overlangs in twee. Meng de hoisinsaus met de resterende knoflookolie, sojasaus en honing. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  4. Smeer de snijkanten van de aubergines in met de lak en bestrooi met sesamzaadjes, fleur de sel en versgemalen peper. Doe er rozemarijn, tijm en bonenkruid op en zet 5 minuten onder een hete ovengrill.

  5. Strooi er wat limoen- en citroenzeste over.

Food and Passion BVBA 

Uilenstraat 181 a

9100 Sint-Niklaas

Tel. Carla: 0492 60 01 26

Tel. Luc: 0496 55 88 66

info@foodandpassion.be

BE 0811.643.045

Privacy

Algemene voorwaarden

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon