• Céline

Gepofte wortel

Een heerlijk recept van Seppe Nobels! Puur en simpel!

Ingrediënten voor 4 personen


  • 1 kg wortelen in verschillende kleuren

  • 8 takken tijm

  • 8 blaadjes laurier

  • 12 jeneverbessen

  • 2 citroenen

  • 6 el olijfolie

  • 8 tenen knoflook

  • peper en zout

  • 3 rode bieten

  • 1 flesje Mechels bruin bier

  • 120 gram jonge geitenkaas

  • 1/2 limoen

  • 1 el xeres azijn

  • 1 rode ui

  • 1 bosje waterkers


Bereiding


  1. Was de ongeschilde wortelen en schrob ze met een groenteborstel. Leg ze op een ovenschaal en bedek ze met 8 takken tijm, 8 blaadjes laurier, 12 jeneverbessen, sap van 2 citroenen, 6 el olijfolie, snuifje peper en zout, 8 tenen look. Sluit de ovenplaat af met aluminium folie en gaar ze gedurende 45 min op 175 graden in de oven.

  2. Kook de rode bieten gaar in bruin bier gedurende 45 minuten op laag vuur. Pel de rode biet en haal met behulp van een uitsteekring cirkels uit de rode biet. Bewaar de resten van de biet en mix ze met 40 gram van de jonge geitenkaas. Breng het op smaak met het sap van 1⁄2 limoen, 1 el xeres azijn, peper en zout

  3. Leg het overgebleven stuk jonge geitenkaas (80 gram) gedurende 2 uur in de diepvries.

  4. Snij de rode ui in ringen , halveer de wortelen en schik ze op het bord samen met de rode biet cirkels, rode ui ringen en waterkers. Schraap met behulp van een fijne rasp de geitenkaas over de groenten. Werk af met waterkers en crème van rode biet en geitenkaas.


Eet smakelijk!


Food and Passion BVBA 

Uilenstraat 181 a

9100 Sint-Niklaas

Tel. Carla: 0492 60 01 26

Tel. Luc: 0496 55 88 66

Tel. Céline: 0473 92 65 84

info@foodandpassion.be

BE 0811.643.045

Privacy

Algemene voorwaarden

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon