• Céline

Geroosterde flespompoen met linzen en mozzarella

Tijd voor een vegetarisch gerechtje waar je indruk mee maakt.


Ingrediënten voor 4 personen


  • 1 grote flespompoen (ongeschild, over de lengte doorgesneden, pitten verwijderen, in 3 cm grote blokken gesneden.)

  • 2 rode uien (in 3 cm brede parten gesneden)

  • 100 gr gedroogde puy-linzen (of 235 gr als u linzen uit blik gebruikt)

  • 1 grote citroen (rasp er 1 1/2 theelepel citroenschil af en pers er 2 eetlepels sap uit)

  • 1 knoflookteentje (fijngehakt)

  • 1 lepel peterselieblad (grofgesneden)

  • 1 lepel munt (grofgesneden)

  • 1 lepel citroenmelisse (grofgesneden)

  • 400 gr kleine mozzarella (burrata)

  • 3 eetlepels olijfolie (plus extra om te besprenkelen)

  • Peper en zout


Bereiding


  1. Verhit de oven op 220 graden.

  2. Doe de pompoen en de uien in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie, 3/4 theelepel zout en peper. Meng alles goed en verdeel het op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de groenten 45 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat de groenten 10 minuten afkoelen.

  3. Als u gedroogde linzen gebruikt in plaats van linzen uit blik: vul in de tijd dat de pompoen in de oven staat een grote pan tot halverwege met water en zet hem op hoog vuur. Voeg als het water kookt de linzen toe, draai het vuur halfhoog en laat de linzen in 20 minuten gaar koken. Giet ze af, laat ze iets afkoelen en schud ze in een grote kom. Roer er citroenrasp, citroensap, knoflook, kruiden, de overgebleven eetlepel olie en 1/4 theelepel zout door.

  4. Doe de pompoen en ui bij de linzen en meng alles rustig. Stort alles in een schaal, verdeel de mozzarella erover, besprenkel met olijfolie en dien op.

Food and Passion BVBA 

Uilenstraat 181 a

9100 Sint-Niklaas

Tel. Carla: 0492 60 01 26

Tel. Luc: 0496 55 88 66

Tel. Céline: 0473 92 65 84

info@foodandpassion.be

BE 0811.643.045

Privacy

Algemene voorwaarden

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon