• Céline

Hamrolletjes met asperges

Asperges zijn een van onze favoriete lentegroenten! Wij zouden ze elke dag wel kunnen eten.

Dit is een klassiek gerecht met een leuke twist; hamrolletjes met witte asperges gegratineerd met kaas en geserveerd met ei.


Ingrediënten voor 2-3 personen


  • 8 asperges

  • 8 plakjes ham

  • 20 gr boter

  • 20 gr bloem

  • 100 ml melk

  • Handje geraspte kaas

  • 2 eieren

  • Verse peterselie


Bereiding


  1. Verwarm de oven of grill op 220 graden. Kook de asperges 6 minuten voor in een pan met water en een snufje zout, zet het vuur uit en laat ze nog een paar minuten nagaren in het water. Giet ze daarna af en vang het kookvocht op.

  2. Verhit de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door elkaar en laat de roux 3 minuten zachtjes bakken maar laat hem niet te donker worden. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en 100 ml kookvocht van de asperges en roer met de garde glad. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout. Is de saus iets te dik dan voeg je nog een beetje vocht toe, is hij te dun dan laat je hem nog even zachtjes doorkoken.

  3. Kook de eieren hard in 8 minuten. Rol elke asperge in een plakje ham en leg in een ingevette ovenschaal. Giet de saus erover en bestrooi met kaas, zet de ovenschaal ca. 5 tot 8 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

  4. Pel ondertussen de eieren en snijd in stukjes. Verdeel de stukjes ei over de asperge hamrolletjes en bestrooi met peterselie. Serveer de hamrolletjes met asperges met bijvoorbeeld aardappelpuree.

Tip: wil je wat minder vlees gebruiken dan kun je de asperges ook per 2 of 3 rollen in ham. Of laat de ham geheel achterwege voor een vegetarische variant.

Food and Passion BVBA 

Uilenstraat 181 a

9100 Sint-Niklaas

Tel. Carla: 0492 60 01 26

Tel. Luc: 0496 55 88 66

info@foodandpassion.be

BE 0811.643.045

Privacy

Algemene voorwaarden

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon