• Céline

Homemade granola

Bijgewerkt: mei 6

Oh oh oh wat is dit lekker zeg! Iedereen weet inmiddels wel dat een pak Cruesli boordevol toegevoegde suikers zit dus maak je het beter lekker zelf. Dan weet je precies wat er in zit en zelf granola maken is zo ontzettend simpel. En echt vele malen lekkerder! En daarnaast kan je er doorheen gooien wat je maar wilt! Ideaal om je restjes noten en zaden op te maken en je kan eindeloos variëren met wat je er in doet. Heerlijk door de yoghurt, over een bakje fruit of gewoon zo uit het vuistje!




Ingrediënten


  • 150 gram havermout

  • 100 gram ongebrande noten

  • 100 gram zonnebloempitten en/of pompoenpitten

  • 2 eetlepels kokosolie

  • 2 eetlepels ahornsiroop (of agavesiroop)

  • 3 eetlepels water

  • 2 theelepels kaneel

  • Snufje zout


Bereiding


  1. Verwarm de oven op 160 graden.

  2. Hak de noten fijn, maar niet té fijn. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.

  3. Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg, als de olie gesmolten is, het water en de ahornsiroop toe.

  4. Voeg dit mengsel toe aan de gemengde droge ingrediënten.

  5. Verdeel de granola over een bakplaat. Bak de granola 20 minuten (en hussel halverwege even door).

  6. Laat het goed afkoelen en bewaar het in je mooiste (afsluitbare) pot!


Tip:

Eventueel kan je na het bakken nog allerlei lekkers toevoegen, zoals gedroogde banaan, rozijnen, gojibessen, kokossnippers, cranberries en cacaonibs. Mix & match!

Food and Passion BVBA 

Uilenstraat 181 a

9100 Sint-Niklaas

Tel. Carla: 0492 60 01 26

Tel. Luc: 0496 55 88 66

info@foodandpassion.be

BE 0811.643.045

Privacy

Algemene voorwaarden

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon