• Céline

Kip-cashewnotenkorma

Vergeet uw Indiaase afhaalmaaltijd op vrijdagavond en geef deze gezonde versie een kans.

Een makkellijk en heerlijk Indiaas gerecht van kip in een milde curry saus, gemaakt zonder pakjes of zakjes.


Ingrediënten voor 2 personen


  • 1/2 ui, fijngehakt

  • 1,5 dl kippenbouillon

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 tl geraspte verse gemberwortel

  • 1 tl gemalen komijn

  • 1 tl gemalen koriander

  • 1/2 tl gemalen kaneel

  • 1 tl chilipoeder

  • 1 tl gemalen gedroogde chilivlokken

  • 360 gr kipfilet, in blokjes

  • 15 cashewnoten, gehakt

  • 1 laurierblaadje

  • 8 kerstomaten

  • 2 el slagroom

  • 1 tl steviapoeder

  • 200 gr sperziebonen en broccoli

  • Versgemalen zwarte peper

  • 200 gr rijst


Bereiding

  1. Doe de ui en 1 eetlepel bouillon in een pan met dikke bodem en antiaanbaklaag op middelhoog vuur en verhit ze 2 min. Voeg de knoflook, gemberwortel, specerijen en wat peper toe en verhit ze 1-2 min. Voeg de kip, cashewnoten, en het laurierblaadje toe en verhit het geheel enkele minuten, tot de kip enigszins bruin begint te worden. Schenk de resterende bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 15 min. zachtjes sudderen op laag vuur.

  2. Voeg de tomaten, slagroom en het steviapoeder toe. Breng het geheel weer aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat het geheel 5-10 min. sudderen, tot de kip gaar is; roer af en toe.

  3. Doe intussen de sperziebonen en broccoli in een stoompan, leg het deksel op de pan en stoom de groenten ongeveer 6 min., tot ze net zacht zijn.

  4. Kook de rijst.

  5. Haal de curry van het vuur. Serveer de sperziebonen, broccoli en rijst erbij.


Food and Passion BVBA 

Uilenstraat 181 a

9100 Sint-Niklaas

Tel. Carla: 0492 60 01 26

Tel. Luc: 0496 55 88 66

info@foodandpassion.be

BE 0811.643.045

Privacy

Algemene voorwaarden

  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon