• Céline

Scampi brochette

BBQ-sfeer in huis? Jazeker!

Scampi’s zijn niet alleen heerlijk en superveelzijdig, ze zijn ook licht verteerbaar, makkelijk te bereiden én geschikt voor elke gelegenheid. Van zodra het zonnetje zich laat voelen, zwieren we ze maar al te graag op de BBQ.

Ingrediënten voor 12 scampi brochettes


  • 36 scampi's

  • Currypoeder

  • Chilipoeder of -vlokken

  • Paprikapoeder

  • Peper en zout

  • Knoflookgranulaat

  • Olijfolie

  • Limoen


Bereiding


  1. Pel de scampi's tot het staartje en maak ze schoon.

  2. Meng de olijfolie met de knoflookgranulaat, currypoeder, chilipoeder, paprikapoeder, peper en zout. Schenk het mengsel over de scampi's en laat 30 minuten marineren.

  3. Prik de scampi's op een spiesje per 2 of 3. Bak de scampi's in een grill- of koekenpan, BBQ, Ofyr, tepanyaki,...

  4. Rasp wat limoenschil over de scampi's

  5. Serveer deze lekkere scampi's met een mangochutney of een andere lekkere dip!